Annecy: mogelijk dna van de moordenaar

De Franse politie zegt dat er mogelijk een dna-spoor is gevonden van de dader van de viervoudige moord bij het Meer van Annecy in september 2012. Daarbij kwamen drie leden van een Brits-Iraaks gezin en een fietser om het leven. Twee dochters van het Brits-Iraakse gezin overleefden de schietpartij, de jongste door onder de rok van haar moeder te kruipen, de oudste werd zwaargewond gevonden en overleefde het tenauwernood.

Na zeven maanden was de politie nauwelijks een stap verder gekomen in het onderzoek. Zowel de familie Al-Hilli als de doodgeschoten fietser boden meerdere aanknopingspunten: beiden hadden ruzie om een erfenis van zeker een miljoen. Honderden getuigen werden verhoord maar dat leverde geen verdachte op.

Het dna-materiaal zou dan ook een belangrijk spoor zijn in het onderzoek. Inmiddels wordt het materiaal in twee laboratoria in Frankrijk onderzocht. Zeker honderd onderzoekers, brandweerlieden, artsen en laboranten moeten speekselmonsters afstaan zodat kan worden uitgesloten dat het dna van deze personen afkomstig is.

Waar het dna precies is gevonden, wil de Franse justitie niet zeggen. De officier van justitie wil alleen kwijt dat het is aangetroffen op een voorwerp dat is gevonden op de plaats delict. Specialisten zouden al langer bezig zijn geweest om genetisch materiaal van voorwerpen te isoleren maar dat bleek erg moeilijk. Dat is nu blijkbaar toch gelukt.

Lees ook:

Annecy: broer wordt weer verhoord

Politie wil computerdata Al-Hilli

Annecy: politie heeft verdachte op het oog

‘Fietser had problemen met erfenis’

‘1 miljoen van Saddam Hussein’

Overlevende Annecy: fietser eerst vermoord