Annecy-moorden: fraude met bankrekening

De politie heeft een man verhoord die ervan wordt verdacht dat hij heeft geprobeerd om toegang te krijgen tot een bankrekening van een van de slachtoffers van de moordpartij in de Franse Alpen. De bankrekening was van de overleden vader van een van de slachtoffers, die met zijn vrouw en schoonmoeder werd doodgeschoten. Zijn dochters overleefden de moord, waarbij ook een fietser om het leven kwam.

De verdachte is in september al verhoord maar werd in november weer vrijgelaten. De man zegt in Engelse media van niks te weten. ‘Ik denk dat anderen mijn telefoon hebben getapt en toegang hebben gekregen tot mijn internet. Toen de politie mijn huis binnenviel, wist ik niet waar ze het over hadden. Ik ben onschuldig, ik weet niet waar dit vandaan komt.’ De politie heeft laten weten de fraudezaak verder te onderzoeken.

Er werd al eerder gespeculeerd over de Zwitserse bankrekening van het slachtoffer. De man had vlak voor zijn dood de bank bezocht. Op de rekening zou zeker een miljoen staan. Eerder werd geopperd dat het slachtoffer ruzie had met zijn broer vanwege de erfenis van hun vader, maar de broer ontkent dat. Volgens Duitse inlichtingendiensten hielp de vader van het slachtoffer de Iraakse dictator Saddam Hussein met het wegsluizen van geld.

Lees ook:

Annecy: ‘1 miljoen van Saddam Hussein’

Slachtoffer Annecy zag één moordenaar

Zwitserse link in viervoudige moord Annecy

Overlevende Annecy: fietser eerst vermoord