Annecy-moorden: motorrijder gevonden

De Franse politie heeft de motorrijder van wie een compositietekening werd gemaakt omdat hij mogelijk iets te maken had bij de viervoudige moord bij het meer van Annecy in 2012 gevonden. De politie denkt nadat de man is verhoord, dat hij niets te maken heeft met de moorden.

De man was op het moment van de moorden toevallig in de buurt van de plaats waar de schietpartij plaatsvond, maar heeft niets met de zaak te maken. Hij zegt dat hij in de buurt rondreed, omdat hij wilde gaan parapenten, waarbij men met een soort parachute van een bergwand afspringt. Hij werd door twee boswachters tegengehouden, die hem vroegen weg te gaan.

Langs de parkeerplaats

Op de terugweg is hij langs de parkeerplaats gereden waar de moorden plaatsvonden. Hij zou daar niets bijzonders hebben gezien. Een politieman zegt dat zijn persoonlijke en professionele achtergrond hem voor 95 procent uitsluiten van een plaats op de verdachtenlijst. Er wordt wel verder onderzoek naar de man gedaan. De Franse aanklager zei eerder dat de moorden waarschijnlijk door een psychopaat zijn gepleegd.

De motorrijder zegt dat hij de compositietekening wel had gezien, maar niet de relatie had gelegd tussen de tekening en zijn aanwezigheid op die dag bij de plaats delict.

Wapen uit de jaren 30

In 2012 werd de Brits-Irakese Saad al-Hilli met zijn vrouw en haar moeder vermoord. De auto waarin zij zaten werd met een wapen uit de jaren 30 onder vuur genomen. De dochters van het gezin overleefden de aanslag. De oudste dochter lag zwaargewond buiten de auto, de jongste was onder de rok van haar moeder gekropen en werd daar uren later door de politie gevonden.

Bij de schietpartij kwam ook een fietser om het leven. De politie gaat ervan uit dat hij een toevallige voorbijganger was.

Irakees verhoord, geen verdachte

De zaak zit al enige tijd rotsvast. Afgelopen maand werd een 35-jarige Irakees verhoord na een tip van een voormalige celgenoot. De man had de celgenoot toevertrouwd dat hij een flinke som geld had gekregen nadat hij Irakezen uit het Verenigd Koninkrijk had vermoord. De politie heeft de man laten gaan. Hij is geen verdachte, omdat hij op de dag van de moorden niet in Frankrijk was.

Lees ook:

Annecy: moeder had verborgen verleden

Slachtoffer Annecy zag één moordenaar

Overlevende Annecy: fietser eerst vermoord