Annecy: politie wil computerdata Al-Hilli

De politie hoopt aanwijzingen te vinden in de computerdata van een van de slachtoffers van de viervoudige moord bij het Meer van Annecy, zo’n zes maanden geleden. Die data staan op een server in Amerika, maar volgens de Franse aanklager wil het land de data niet afstaan vanwege privacy redenen. Bij de schietpartij kwam de 50-jarige Brits-Iraakse Said Al Hilli met zijn vrouw en schoonmoeder om het leven. Ook werd een Franse fietser vermoord. De dochters van Al-Hilli overleefden de schietpartij.

De Franse recherche heeft achterhaald dat Al-Hilli persoonlijke informatie op servers van bedrijven als Yahoo en Google heeft staan. Daarin hopen zij aanwijzingen te vinden die kunnen helpen bij het vinden van de dader. De politie heeft nog altijd geen idee wie de schutter of het motief is.

Motorrijder

Volgens de Franse aanklager willen de Amerikanen eerst bewijs zien dat de data daadwerkelijk iets met de moorden te maken hebben. ‘Ook moeten de verzoeken in perfect Engels worden vertaald, wat veel tijd in beslag neemt.’

Eerder zei de aanklager al dat hij het niet ziet gebeuren dat de moorden op korte termijn worden opgelost, ’tenzij we iets vinden waardoor we alles begrijpen’. De politie vermoedt dat de moordenaar na de schietpartij op een motor is gevlucht. Enkele getuigen hebben hem zien rijden. Onder meer de man die de lijken vond, werd vlak voor hij bij de plaats kwam door een motor gepasseerd.

Erfenis

De politie heeft in totaal 800 getuigen verhoord, maar dat heeft voornamelijk nieuwe vragen opgeroepen. Zo gaat de politie ervan uit dat de familie Al-Hilli het doelwit was van de schutter, terwijl de dochter die de schietpartij overleefde heeft verklaard dat Mollier, de fietser die als toevallige voorbijganger wordt gezien, als eerste werd neergeschoten.

Zowel Al-Hilli als Mollier kregen vlak voor de schietpartij een erfenis ter waarde van zeker een miljoen. De politie was tot nu toe voornamelijk geïnteresseerd in het miljoen van Al-Hilli, dat op een Zwitserse bankrekening stond. De familie was vlak voor de schietpartij de bij de bank geweest.

Lees ook:

Annecy: politie heeft verdachte op het oog

Annecy: ‘Fietser had problemen met erfenis’

Annecy: ‘1 miljoen van Saddam Hussein’

Annecy: onderzoekers denken aan psychopaat

Overlevende Annecy: fietser eerst vermoord