‘Anonieme advocaat doet aangifte tegen Khalid Kasem’

‘Anonieme advocaat doet aangifte tegen Khalid Kasem’

Een advocaat heeft aangifte van oplichting gedaan tegen de voormalige advocaat en tv-presentator Khalid Kasem, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Het Openbaar Ministerie heeft aan het AD gezegd dat de aangifte pas zal worden beoordeeld als het onderzoek van de Rijksrecherche naar de handelwijze van Kasem is afgerond.

Begin april

De aangifte dateert van begin april. De advocaat wil niet bekend maken wie hij is.

Het AD publiceerde vanaf begin januari 2024 enkele verhalen over geluidsopnamen die Peter R. de Vries in 2019 maakte van gesprekken met onder meer Kasem. Kasem geeft erin toe dat hij geld heeft aangenomen met als doel om een gedetineerde cliënt eerder vrij te krijgen.

Openstaande rekening

Kasem heeft omkoping van een ambtenaar ontkend, en gezegd hij op deze manier een hoge openstaande rekening vergoed wilde krijgen.

De deken van de Orde van advocaten concludeerde na een onderzoek dat er geen aanwijzingen zijn dat er daadwerkelijk een ambtenaar is omgekocht. Kasem handelde volgens haar wel tuchtrechtelijk verwijtbaar door het aanbod te doen.

‘Grondig’

De Rijksrecherche doet sinds een half jaar een eigen onderzoek naar mogelijke corruptie van een ambtenaar. De dienst gaat volgens het AD ‘grondig te werk’ en zou over meer informatie beschikken dan de deken in handen had.

Kasem wilde niet reageren op de aangifte.

Zie voorgaande berichten:

‘Niet aannemelijk dat Khalid Kasem ambtenaar DJI heeft omgekocht’

GeenStijl zet opname gesprek Khalid Kasem, Royce en Peter R. de Vries op site

‘Ex-advocaat Kasem bood tweede cliënt omkoping aan’