‘Anonieme bedreigde getuige in liquidatiezaak’

In het onderzoek naar de liquidatie van de Amsterdamse crimineel en feestorganisator Vincent Jalink is een anonieme bedreigde getuige bereid een verklaring af te leggen. Over de inhoud daarvan wil de officier van justitie geen mededelingen doen, aldus Het Parool.

Diemen

De getuige wordt eerst ingebracht in de strafzaak tegen Gideon G. (28). Justitie ziet G. en Jerello G. (22) als de uitvoerders van de liquidatie, op 27 mei 2016 in Diemen. G. zou voldoen aan het signalement van de dader. Op de vluchtroute is een petje gevonden met daarop zijn dna en schotresten.

Medeverdachten

Er zijn ook medeverdachten, allemaal behorend tot een beruchte groep uit Amsterdam-Zuidoost: Willy F. (28) en Jason L. (25, alias Jayjay). Tegen hen is onvoldoende bewijs om ze voor de rechter te brengen. Of de nieuwe anonieme getuige ook over hen belastende verklaringen aflegt is niet duidelijk.

De rechter-commissaris onderzoekt momenteel de betrouwbaarheid van de getuige. Ook moet deze besluiten in hoeverre deze gevaar loopt en afgeschermd moet worden.

Ook zijn er inmiddels gedecodeerde pgp-berichten in het onderzoek aanwezig. De inhoud daarvan is nog onbekend. In oktober gaat de zaak tegen G. verder.

Zie ook:

Politie zag andere schutter bij liquidatie Jalink

Nieuwe verdachte in moordzaak Jalink (UPDATE)

Dna-profiel verdachte bij moord Jalink