Anonieme getuige in Staatsliedenbuurt-proces (UPDATE)

In de zaak van één van de verdachten in het proces van de dubbele moord in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam heeft zich een anonieme getuige gemeld. Dat bleek op een extra regiezitting in de zaak voor het gerechtshof in Amsterdam.

Ontlastende informatie

De getuige zou met ontlastende informatie over Anouar B. komen. Hij heeft zich via een advocaat gemeld bij de advocaat van B., Inez Weski. Deze getuige zou de komende weken, nog voor de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep moeten worden gehoord, mogelijk door een raadsheer-commissaris. Dat gebeurt dus dan niet in een openbare zitting.

Vertraging

Op 2 oktober zal de inhoudelijke behandeling beginnen tegen Adil A. en Anouar B.. Ze zijn door de rechtbank eerder tot levenslang veroordeeld voor het doodschieten van Yousseff Lkhorf (28) en Saïd el Yazidi (21), in december 2012. De behandeling in hoger beroep liep vertraging op omdat Anouar B. een nieuwe advocaat kreeg.

Het gerechtshof neemt 19 september een beslissing over het horen van de anonieme getuige. Ook beoordeelt het hof dan of Benaouf A. als getuige nogmaals moet worden gehoord. A. was mogelijk het eigenlijke doelwit. Hij wist aan de aanslag te ontkomen. A. Is veroordeeld voor medeplegen van een moord in Antwerpen.

Zie de voorgaande berichten:

Behandeling “Staatsliedenbuurt” in oktober

“Popeye” heeft een nieuwe advocaat

Wat zag Benaouf A. terwijl hij wegrende? (VIDEO)

Heen en weer rijden met een Audi RS4 (VIDEO)