Anonieme info: ‘Henk E. wil officier liquideren’

Bij het Team Criminele Inlichtingen van de Rotterdamse politie is informatie binnengekomen dat Henk E. plannen zou hebben een officier van justitie in zijn zaak te liquideren. Die informatie is een dag voor de raadkamer van het gerechtshof in Den Haag woensdag over zijn gevangenhouding beslist aan zijn dossier gevoegd.

14 jaar

Een en ander heeft E.’s advocaat Jan Boone aan Crimesite laten weten. Schiedammer Henk E. is eerder dit jaar door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld voor grootschalige coke-import en omkoping van een Douane-ambtenaar. Hij zit vast.

In hoger beroep heeft advocaat Boone het gerechtshof om schorsing van de voorlopige hechtenis van E. gevraagd.

Tweede keer

Advocaat Boone:

Het is de tweede keer dat in deze zaak direct vooraf aan een beslissing van de raadkamer dit soort anonieme informatie binnenkomt. Ik vraag me af of dat toeval is. De eerste keer was bij de raadkamer van de rechtbank toen werd gezegd dat hij een crimineel zou willen laten liquideren. Dat bleek onzin te zijn en daarvoor heeft de politie excuses aangeboden.

Henk E. kreeg van de rechtbank 14 jaar cel voor onder meer omkoping van de douane-ambtenaar Gerrit G., na een eis van 16 jaar.