Anonieme melder stuurt politie naar ‘jackpot’

Een anonieme melder heeft ervoor gezorgd dat de politie in een flat in Hengelo vorige maand negen mannen heeft gearresteerd, zeven van hen uit Rotterdam. De mannen zaten met hun handen in de harddrugs. Volgens de melder zou de politie ‘de jackpot’ in de schoot vallen als ze de flat binnen zouden gaan.

(beeld uit archief)

Versnijden

Het verhaal staat in een politiedossier dat RTV Oost in handen heeft.

De anonieme persoon meldde zich op 23 oktober om 23.36. Hij zei: ‘drugspand, zijn nu bezig met het versnijden van een grote hoeveelheid drugs, wit en bruin. Als jullie nu naar binnen gaan, vinden we de hele jackpot.’

Bruine handjes

De politie vond ondanks het late tijdstip de melding serieus genoeg om een arrestatie-eenheid van dertig man op te tuigen en een machtiging te krijgen om direct een inval te doen. Binnen in de flat zaten sommige van de negen mannen letterlijk met hun handen in de drugs, één van hen had zelfs ‘bruine handjes’, aldus een rechercheur.

Er liggen zowel enkele kilo’s heroïne als cocaïne in de flat, samen met 25 kilo versnijdingsmateriaal. Dat is veel minder drugs dan de politie vorige maand naar buiten bracht: 30 kilo harddrugs.

‘We’

Advocaten die aan de zaak werken vinden de gang van zaken op zijn zachtst merkwaardig. Bijzonder is ook dat in de anonieme melding te lezen staat dat ‘we’ de hele jackpot zouden vinden. Bronnen rond het onderzoek hebben aan RTV Oost gezegd dat de anonieme melding mogelijk is gedaan door een lid van dezelfde criminele groep en dat er in die groep ruzie zou zijn ontstaan.

In de flat is ook een bak met pgp-telefoons gevonden, die nog niet zijn uitgelezen. Verder zijn meerdere voertuigen en geld in beslag genomen. Alle verdachten zitten nog vast.