Tangodown voor klokkenluider.nl (UPDATE)

Leden van de activistische internationale hackersbeweging Anonymous zeggen de website van amokmaker Micha Kat uit de lucht te hebben gehaald. De site klokkenluideronline.nl is al dagen niet te bereiken. Eerst was er een DDos-aanval waarbij de server werd overvraagd, inmiddels lijkt ook een database-server te zijn gekraakt. Bronnen hebben aan Crimesite laten weten dat de site is aangevallen omdat er onjuiste informatie over personen op werd verspreid. Micha Kat noemt dat onzin.

Op de site – van voormalig NRC-journalist Micha Kat  – verschijnen doorgaans artikelen over vermeende malversaties door het NRC-Handelsblad, leden van de rechterlijke macht en het Openbaar Ministerie, in bijvoorbeeld de zaken van Baybasin en Chipshol. Ook wordt de hoogste ambtenaar op het ministerie van Justitie Joris Demmink beticht van het misbruik van kinderen.

 

Kat is onlangs veroordeeld voor het bekladden van gevels, onder meer van de woning van Demmink.

Op verschillende forums is gespeculeerd over de achtergrond van de hack. Hackers van het KLPD of de AIVD zouden in het spel zijn.

Michat Kat zelf twijfelt er niet aan dat het de staat is die zijn site nu uit de lucht heeft gehaald. ‘Het is hun enige verdediging. Ik schrijf niet over “vermeende” malversaties. Het zijn échte malversaties. Alles wat ik op site heb geschreven is onweersproken. En wat dat ‘bekladden’ betreft: ik ben niet toevallig langs de woning van Demmink gekomen. Ik heb dat gedaan omdat dit een levensgevaarlijke pedofiel is die in een kinderrijke buurt woont.’

Maar op twitter is ook te lezen dat de hack waarschijnlijk is gedaan door activisten die zijn geliëerd aan Anonymous. Volgens een bron heeft Kat geweigerd onjuiste informatie van de site te verwijderen. Het betrof geen informatie over personen als Demmink maar niet op feiten gegronde beweringen over mensen die niet bij de problematiek van de malversaties zelf betrokken zijn. 

Anonymous laat overigens wel zien protesten tegen Nederlandse instellingen te steunen, Joris Demmink werd onlangs zelfs nog apart aangehaald in een filmpje waar NOS, RTL en SBS werden gewaarschuwd voor hacks.

Voor wie de nuance zoekt, hier alle Crimesite-berichtgeving over: Demmink, Baybasin en Chipshol.