Anonymous pakt Los Zetas aan

Hackersgroep Anonymous bindt de strijd aan met het Mexicaanse drugskartel Los Zetas. De groep heeft op Youtube een video verspreid waarin wordt gemeld dat Los Zetas een lid van Anonymous heeft ontvoerd. De hackers eisen zijn vrijlating voor 5 november. Doen de Zetas dit niet dan zal de hackersgroep gegevens publiceren van personen die het drugskartel op de payroll heeft staan, bijvoorbeeld corrupte ambtenaren of medewerkers van corrupte bedrijven.

 

In de laatste video, die in het Spaans en Engels is opgenomen, daagt Anonymous de Zetas uit: ‘U maakt een grote fout door iemand van ons te pakken.’ 

Los Zetas maakt de afgelopen maanden vooral in het noordoosten en oostkust van Mexico veel slachtoffers. De groep probeert met veel intimidatie van burgers de invloed van het concurrerende Golf-kartel in die gebieden uit te bannen.

Los Zetas zijn een afsplitsing van het Golf-kartel en bestaat vooral uit voormalige militairen die voorheen de gewapende arm van het Golf-kartel vormden.

In de havenstad Veracruz, aan de Golf van Mexico, is een doodseskader opgericht dat zoveel mogelijk Zetas probeert te doden. Anonymous noemt met name Veracruz als locatie waar de Zetas zullen worden aangepakt.

Anonymous klaagt over de corruptie in de stad Veracruz en de gelijknamige deelstaat. De groep suggereert dat veel bestuurders corrupt zijn en dat de gouverneur van de deelstaat de straffeloosheid niet aanpakt. 

Anonymous noemde ook met name taxichauffeurs, politiemensen en journalisten die zouden worden betaald door Los Zetas. De groep zal hun namen en adressen publiceren.

Opvallend is dat Anonymous openlijk steun heeft uitgesproken voor het Mexicaanse leger en de Mexicaanse Marine ‘omdat zij de enige zijn die ons in deze moeilijke tijden willen bijstaan’.  

Eerder legde Anonymous websites met kinderporno plat. Verder kraakte Anonymous een veelheid van overheids- en opsporingssites, vooral in de Verenigde Staten.

Hieronder de Engelstalige boodschap, die eindigt met een variant op de gebruikelijk eindtekst: ‘Knowledge is free. We are Anonymous, we are legion, we do not forget, we do not forgive. Wait and see.’

{youtube}bJORGO1Q2VY{/youtube}

Dank aan Airdemon.

Zie ook Crimesite’s Dossier Mexico over achtergronden van de drugsoorlog.