Ruim een ton cocaïne in Antwerpen

In de Antwerpse haven is op 6 februari, op een schip dat op 3 februari uit de Dominicaanse Republiek in de haven van Antwerpen was binnengelopen, in totaal 1.243, 5 kilo cocaïne gevonden. Een container met wasmiddelen is na risico-analyse gecontroleerd en binnen werden 26 zakken met cocaine aangetroffen.

De bestemming van de container was een bedrijf in het Nederlandse Spijkenisse. De Nationale Recherche is daarop een onderzoek gestart en afgelopen vrijdag zijn in België twee mensen aangehouden. In Nederland werden zes personen aangehouden. Nederland zal de uitlevering vragen van de twee in België aangehouden verdachten.

De partij, die een totale waarde zou vertegenwoordigen van 43,5 miljoen euro, is door de Belgische autoriteiten uitgehaald op enkele tientallen grammen na. 

Vrijdag werd de lading vanuit Nederland met een bestelbusje opgehaald. Een arrestatieteam greep ’s avonds langs de A-16 ter hoogte van Capelle aan den IJssel en maakte de arrestaties.

De aangehouden mannen komen uit Rotterdam, Barendrecht, Curaçao en Venezuela. In België zijn twee mannen uit Breda en Bergen op Zoom aangehouden.

De zes verdachten die in Nederland zijn aangehouden zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.