Antwerpen: arrestaties en 9 ton cash in financieel Sky-onderzoek

De Federale Gerechtelijke Politie heeft deze week drie verdachten van 32, 37 en 39 in Antwerpen aangehouden op verdenking van invoer, handel en bezit van drugs, deelname aan een criminele organisatie en witwassen. Het onderzoek is gestart met info uit het gekraakte cryptofoonnetwerk Sky ECC.

Dubai

Volgens het parket zou de organisatie, die werd geleid vanuit Dubai, voor minstens 15 miljoen euro aan crimineel vermogen hebben vergaard over een periode van anderhalf jaar. Het onderzoek bracht een duidelijke en uitgelijnde structuur aan het licht, waarbij de organisatie zich zou hebben bezig gehouden met de invoer van drugs, voornamelijk via de haven van Antwerpen, en witwassen.

21 huiszoekingen

In opdracht van de onderzoeksrechter werden dinsdag 21 huiszoekingen gedaan in Antwerpen, Borgerhout, Deurne, Kapellen, Mortsel, Oud-Turnhout, Turnhout, Waasmunster en Wilrijk. Ook enkele garageboxen werden doorzocht. Dit resulteerde in vier arrestaties, waaronder de financiële tak van de organisatie.

9 ton cash

Bij de huiszoekingen werden diverse geldtelmachines, een vacuümmachine, gps-trackers en jammers aangetroffen. Verder werd op twee verschillende adressen eenzelfde werkkoffer aangetroffen vol cash geld, in totaal 900.000 euro. Diverse luxegoederen, zoals handtassen en horloges en enkele luxewagens werden in beslag genomen.

De raadkamer in Antwerpen heeft vandaag de aanhouding van de 39-jarige verdachte bevestigd. De andere twee verdachten van 32 en 37 verschijnen dinsdag voor de raadkamer.