Antwerpen: auto drugscrimineel uitgebrand

In Antwerpen-Borgerhout is in de nacht naar donderdag de Audi A4 Break van een bekende drugscrimineel uitgebrand, zo meldt de Gazet van Antwerpen. De auto brandde volledig uit. Het vuur bedreigde de aanpalende panden.

Oorzaak

Het incident gebeurde in de Ledeganckstraat in Borgerhout. Over de oorzaak van de brand kon de brandweer donderdagmorgen nog geen uitspraken doen. Er loopt nog onderzoek naar, onder meer een sporenonderzoek uitvoeren op de auto.

Nieuwe aanslag?

Volgens de Gazet wijst de brand op een nieuwe aanslag in het Antwerpse drugsmilieu. De auto zou eigendom zijn van Mohamed A., alias Debana (De Bij). Deze figuur heeft een crimineel verleden en is volgens bronnen van de krant betrokken bij een organisatie die op grote schaal cocaïne-uithalingen zou opzetten in de Antwerpse haven.

Begin deze week werden de pui en de ruiten van wokrestaurant Mister Noodles op het Kiel in Antwerpen door onbekenden beschoten. Er is vooralsnog geen verband tussen deze schietpartij en andere incidenten in Antwerpen vastgesteld.