Antwerpen: de Man met de Lange Vingers is verdwenen

De recente golf van aanslagen met handgranaten in het Antwerpse drugsmilieu lijkt gericht te zijn tegen de groep van de spoorloos verdwenen Gabriel C., zo rapporteert de Gazet van Antwerpen. Bijnaam van deze crimineel is Man met de Lange Vingers geworden, vanwege zijn reputatie als ripper.

Grote partijen

Een aantal criminele groepen zou jacht maken op C. – uit Borgerhout – omdat hij en zijn kompanen grote partijen cocaïne zouden hebben gestolen.

Volgens de Gazet zou een ontploffingen van handgranaten in de Van Heystveltstraat in Deurne in 2018 al bedoeld kunnen zijn geweest voor C. en niet voor de wegens drugssmokkel veroordeelde havenarbeider Tarik B.. Een week geleden ontplofte er opnieuw een handgranaat in de Van Heystveltstraat in Deurne. Ditmaal was er geen twijfel want de dader gooide het explosief naar binnen in een woning van de familie C..

Eén dag later opende een gewapende man het vuur op Mohamed B., de uitbater van een telefoonwinkeltje in de Karel Geertsstraat in Antwerpen-Borgerhout. Gabriel C. is de toekomstige zwager van C..

Douane

Weer 24 uur later ontploften er twee handgranaten op het grasveldje van een appartementsblok in de Leiebos in Merksem. Volgens de Gazet woonde de broer van de schutter die Mohamed B. neerschoot in zijn telefoonwinkel daar aan de Leiebos.

In het Antwerpse circuleert het verhaal dat coke-zendingen die in beslag zouden zijn genomen door de Douane toch op de markt zouden zijn gekomen. De stempels van de blokken waren bekend. Niet de Douane maar C. zou die blokken hebben ingepikt.

Van C. is sinds lang niets vernomen, zijn advocaten zeggen ook niet te weten waar hun client zich bevindt.