Antwerpen: dodenlijst gefolderd in de brievenbus

In Antwerpen is de afgelopen dagen op grote schaal een lijstje met namen bij de bevolking in de brievenbus gestopt, aldus de Gazet van Antwerpen. Deze mensen zouden met de politie hebben gepraat. ‘Dood aan informanten’ staat er boven.

Middenberm

Het parket en de federale politie hebben de zaak in onderzoek. De flyers zijn verspreid in Antwerpen en een aantal randgemeenten. Ze belandden in brievenbussen en onder ruitenwissers van auto’s. In Wilrijk lag dinsdag de middenberm van de Groenenborgerlaan vol flyers. De pamfletten zijn afgelopen weekend voor het eerst opgedoken in Antwerpen.

Frank De Tank

Op de flyer prijken bekenden namen, die allen betrokken zijn in het grote drugsonderzoek naar de organisatie rond Frank V., alias “Frank De Tank”. Ook Frank V. staat erop, net als zijn ex-vriendin Lisa Y..

Volgens de Gazet hebben de meesten belastende verklaringen afgelegd over de Antwerpse drugstrafikanten Nordin E.H. en Ramzi E.O., die in conflict zijn gekomen met Frank V. over een verkeerd gelopen drugstransport. Zij zouden aan V. een voorschot van 400.000 euro hebben betaald voor een uithaling uit containers, maar die kon door omstandigheden niet doorgaan. V. wilde het geld niet teruggeven omdat hij zei al kosten te hebben gemaakt. V. heeft verklaringen afgelegd en is met enkelband op vrije voeten gesteld.

Beschieting

De beschieting van woningen in de Antwerpse Damwijk werden woningen van familieleden van Nordin E.H. de voormalige woning in Sint-Job zouden ook zijn voortgekomen uit dit conflict, evenals de in brand gestoken auto van Dieder K. in Brasschaat. Ook een oud-politieman die een relatie had met de activiteiten van De Tank staat op het lijstje.

Zie de voorgaande berichten:

Antwerpse havenmedewerker beschoten

Ook in Ekeren een aanslag op een woning

Aanslag in Antwerps drugsmilieu

‘Verdachten vast voor aanslag op huis De Tank’

Het luxe leven van Frank De Tank

Frank ‘De Tank’ en de politieagent