Antwerpen: handgranaat en cocaïnevondst

Het Antwerpse parket brengt donderdag naar buiten dat er begin augustus in een loods in de haven van Antwerpen een partij van 219 kilo cocaïne is gevonden. Volgens het parket vonden werknemers van een overslagbedrijf op Kaai 234 de drugs tijdens het lossen van een container met koffie.

De container kwam van een schip dat afkomstig was uit Brazilië.

Volgens de Gazet van Antwerpen werd de loods gehuurd door een bedrijf waar vorige week nog een handgranaat werd gevonden. Het parket zegt dat er een onderzoek loopt naar de zaak.

Huurder van de loods was volgens de Gazet Commodity Centre, een bedrijf aan de Noorderlaan in het Antwerpse havengebied dat aan overslag van koffie en cacao doet. Daar werd een week geleden een handgranaat gevonden op de parkeerplaats, tussen een geparkeerde auto en de muur van een gebouw.

Mogelijk was die granaat een waarschuwing die voortkwam uit de vermissing van de partij cocaïne. Ongemelde inbeslagnames zorgen steevast voor spanningen in het criminele milieu omdat niet duidelijk is of een partij door de politie is gepakt of gestolen.