Antwerpen: 118k op linkeroever

Het parket van Dendermonde heeft gemaakt dat er in de haven van Antwerpen een maand geleden een drugstransport van 118 kilo onversneden cocaïne is onderschept door de douane. De drugsvangst gebeurde op 13 februari op de linkeroever, op het grondgebied van het Oost-Vlaamse Beveren. “Linkeroever” van de Schelde is het minder goed beveiligde deel van het Antwerpse haventerrein. Containers die drugs bevatten zijn daar relatief gemakkelijk “uit te halen”.

Het ging om 118 kilogram ‘onversneden cocaïne’ die was verstopt in een container met 80 vaten palmolie, aldus het parket.

De lading was op 24januari verscheept in de haven Santa Marta aan de noordkust van Colombia. De federale gerechtelijke politie van Dendermonde schat de straatwaarde van de inbeslaggenomen cocaïne op ongeveer 11.800.000 euro.

Er zijn geen verdachten aangehouden en ook niet ‘geïdentificeerd’. Op dit moment is informatie over de vangst gedeeld met verschillende buitenlandse politiediensten. De vangst was stilgehouden in het belang van het onderzoek.