Antwerpse agenten beroofden illegalen

Vier Antwerpse agenten zouden zich hebben schuldig gemaakt aan het met geweld aftroggelen van geld van illegalen. Dat melden Belgische media. Ze zouden daarbij speciaal mensen zonder verblijfspapieren uit hebben gezocht omdat die geen aangifte zouden doen.

‘Roversbende’

De vier agenten werkten allemaal in Antwerpen-Noord en Borgerhout. Ze stonden daar bekend als ‘de roversbende van Mega Toby en Sproetje’. Aldus schrijft Het Nieuwsblad. De Morgen schrijft dat een van de agenten een lid zou zijn van een Albanese familie die bekend is in het misdaadmilieu.

Klappen

Een anonieme bron vertelde aan Het Nieuwsblad hoe de vier geregeld razzia’s hielden in café’s die populair zijn bij mensen zonder papieren. Volgens de bron zouden de agenten telkens twee of drie mensen hebben opgepakt die illegaal in ons land verbleven. Ze namen hen mee naar het verlaten Sinksenfoor-terrein aan Spoor Oost, waar ze werden gedwongen om hun geld en eventuele drugs af te geven. Wie weigerde, kreeg rake klappen. De feiten werden naar verluidt gepleegd tijdens de diensturen en in uniform.

Jarenlang

Volgens Het Laatste Nieuws houdt het Antwerpse gerecht er rekening mee dat de agenten maanden- of zelfs jarenlang hun gangen konden gaan. Het schandaal kwam aan het licht nadat de betrokken agenten vorig jaar werden overgeplaatst. De onderzoeksrechter beslist later vandaag of het viertal aangehouden blijft.