Antwerpse verdachte van most wanted-lijst af (UPDATE)

Drie dagen nadat de Federale Politie in België de Antwerpse drugshandelaar Rachid Bouazza (55) op de Belgische most wanted-lijst plaatste (om een veroordeling in de drugszaak) blijkt het Hof van Cassatie in Brussel op 15 oktober zijn zaak te hebben gecasseerd.

De zaak moet nu worden overgedaan bij het hof van beroep, en het bevel tot aanhouding van Bouazza (55), die de Marokkaanse nationaliteit heeft, is ingetrokken.

Op 28 maart 2019 werd hij door het hof van beroep in Antwerpen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar voor grootschalige cocaïnehandel. Volgens het hof was hij een ledinggevende figuur in een groep die zeer grote partijen cocaïne vanuit de Dominicaanse Republiek via de Antwerpse haven, België binnenbracht. Eerder is hij op 17 mei 2013 veroordeeld door de rechtbank van eerste aanleg te Brussel tot een gevangenisstraf van 4 jaar wegens drughandel.

Volgens de Gazet van Antwerpen is Bouazza een oudgediende die al twintig jaar meedraait aan de top van het Antwerpse drugsmilieu. De man is al voortvluchtig sinds 2013 na de veroordeling door het hof van beroep in Brussel van vier jaar cel.