Antwerpse douanier gearresteerd op verdenking drugshandel

Volgen het Antwerpse parket heeft de onderzoeksrechter in Antwerpen dinsdag een 38-jarige ambtenaar van de Antwerpse douane vastgezet. Uit onderzoek naar informatie die de Belgische politie heeft verkregen uit gekraakte telefoons met Sky ECC is naar voren gekomen dat de man mogelijk informatie deelde met drugscriminelen.  

Scanners

Daarna werd er een onderzoek gestart tegen de 38-jarige man uit Tessenderlo. Hij werkte voor de afdeling FOD Financiën, bij de douane Antwerpen. Hij had toegang tot cruciale gegevens over containers die gescand zouden moeten worden. De man communiceerde volgens de Antwerpse justitie middels de app SKY ECC met andere criminelen en gaf daarbij informatie door over de werking van de scanners en manieren om controles te misleiden.

Huiszoekingen

Maandag voerde de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen in opdracht van de onderzoeksrechter huiszoekingen uit op het privé- en werkadres van de verdachte. Dinsdag werd hij verhoord door de onderzoeksrechter die hem daarna heeft aangehouden wegens schending beroepsgeheim, passieve omkoping en lidmaatschap aan een criminele organisatie. De raadkamer beslist vrijdag over zijn verdere aanhouding.