Antwerpse drugshandelaar in coma geslagen

De Antwerpse drugshandelaar Ismail B. (29) is naar nu bekend is geworden op 29 augustus zo ernstig in elkaar geslagen dat hij enkele dagen later in coma raakte. De politie houdt er rekening mee dat de mishandeling te maken heeft met de strijd tussen rivaliserende cocaïnebendes in België. 

Het incident vond op de avond van 29 augustus plaats in Wommelgem, een gemeente even ten oosten van Antwerpen.

Straddle-chauffeur

De Gazet van Antwerpen voert bronnen op die stellen dat  Ismail B. in Wommelgem had afgesproken met een straddle-chauffeur, die hij wilde inhuren voor de uithaling van een grote partij cocaïne. (Een straddle carrier is een havenvoertuig waarmee grote containers kunnen worden verplaatst, zie foto.) De straddle-chauffeur werkte echter al voor een andere groep en die zou het niet hebben kunnen waarderen dat ‘hun chauffeur’ door een andere groep was benaderd om een uithaling te doen. De rivaliserende bende zou daarom aan de straddle-chauffeur hebben gevraagd om Ismail B. naar Wommelgem te lokken, waarna het slachtoffer zwaar werd mishandeld, aldus de Gazet.

Gebroken kaak

Bij de mishandeling liep B. een gebroken kaak op en ander ernstig letsel aan zijn hoofd. Aanvankelijk kon hij nog aan de politie verklaren dat hij door drie mannen was beroofd van onder andere zijn auto. Enkele dagen na de mishandeling raakte B. in coma. De daders zijn spoorloos.