Antwerpse drugsoorlog slaat over naar NL

Een schietpartij afgelopen weekeinde in het Brabantse Putte is waarschijnlijk een uitvloeisel van een drugsoorlog in Antwerpen. De kogels die met een automatisch vuurwapen werden afgevuurd op een woning in de Zuster Will van Hooijdonkstraat zouden bedoeld zijn als waarschuwing voor de vriend van de bewoonster, de Belg Mario de B. 

In mei van dit jaar werd de woning van De B. in het Belgische Beerendrecht ook al beschoten. Ook werd toen de auto van de buren van De B. in brand gestoken – waarschijnlijk per abuis en was de auto van De B. het eigenlijke doelwit. Bij de beschieting afgelopen zaterdagnacht belandden er kogels in de auto van de bewoonster. Ook werden de regenpijp en voordeur geraakt.

Frank de Tank

Mario de B. zou betrokken zijn bij het uithalen van containers in de haven van Antwerpen. BNdeStem meldt dat De B. een bekende is van Frank de Tank V. (foto), vermeend leider van een achtkoppige drugsbende. Justitie verdenkt de organisatie van De Tank van het importeren van tenminste 2000 kilo coke. Op het huis van De Tank werd in mei van dit jaar een aanslag gepleegd. Zelf werd Frank V. enkele weken later opgepakt op verdenking van cocaïnesmokkel.

527 kilo coke

Terug naar Mario de B., die gespecialiseerd zou zijn in het uithalen van zendingen coke uit containers. Volgens de Gazet van Antwerpen leeft De B. in onmin met Manuel de K. Deze man uit Putte werd in mei aangehouden in een onderzoek rond de invoer van 527 kilo cocaïne via de haven van Antwerpen.

Ex-vriend

De bewoonster van de beschoten woning in Putte benadrukt in de Gazet van Antwerpen dat haar vriend Mario D.B. niets met het drugsmilieu te maken heeft. Ze wijst nadrukkelijk naar haar ex. ‘Hij bedreigt me al maanden in verband met een omgangsregeling voor onze zoon’, zegt ze tegen de krant. ‘Dit heeft niets met drugs te maken, wij zijn geen havenarbeiders en zijn niet betrokken bij het drugsmilieu.’

Brandende Audi

Ongeveer een kwartier na de schietpartij in Putte werd in Stabroek bij de oprit van de A12 richting Antwerpen een brandende Audi aangetroffen. De Audi met Duitse kentekenplaten werd naar alle waarschijnlijkheid in brand gestoken. Het is nog onduidelijk of de auto gebruikt is bij de beschieting van de woning in Putte.

In de Antwerpse drugsoorlog zijn de afgelopen acht maanden aan beide kanten van de grens zeker elf woningen en/of auto’s beschoten, vermoedelijk bij wijze van intimidatie.