Antwerpse havenarbeider vast in cocaïne-onderzoek

De federale gerechtelijke politie van Antwerpen heeft donderdagmiddag een 39-jarige havenarbeider uit Antwerpen gearresteerd in een gerechtelijk onderzoek naar grootschalige drugshandel.

Straddle

De verdachte werkt als straddle-carrier chauffeur en zou betrokken zijn bij het verplaatsen van containers die vanuit het Zuid-Amerikaanse Ecuador aankomen op kaai 1742. Het parket in Antwerpen zegt te vermoeden dat de man deelnam aan een switch-methode, waarbij partijen cocaïne worden overgeladen van een Zuid-Amerikaanse naar een Europese container zodat controle wordt vermeden. Een andere switch-methode is het verplaatsen van containers naar “Europese” vakken die niet worden gecontroleerd.

1.252 kilo cocaïne

In het onderzoek werd op 20 september van dit jaar een partij van 1.252 kilo cocaïne gevonden in een deklading bananenpulp.

De politie arresteerde de 39-jarige havenarbeider donderdagnamiddag op zijn werk in de haven en voerde twee huiszoekingen uit in het Antwerpse. Na zijn verhoor door de politie is de verdachte vrijdag aangehouden door de onderzoeksrechter voor medeplegen van invoer en handel van drugs en deelname aan een criminele organisatie.

Deze week werd in een andere zaak een chauffeur aangehouden die betrokken zou zijn bij een transport van 1,2 ton cocaïne in Antwerpen. Eerder deze maand werden in weer een andere zaak twee havenarbeiders in Antwerpen opgepakt.