Antwerpse topadvocaat weer aan het werk (UPDATE)

De Antwerpse advocaat Pol Vandemeulebroucke is na aangehouden te zijn en enige tijd van het tableau te zijn geschrapt sinds eind juni weer aan het werk. Het politieonderzoek naar de advocaat loopt nog wel.

De topadvocaat werd begin juni door een arrestatieteam opgepakt in zijn huis in Merksplas. Hij werd ervan verdacht dossiers te hebben gelekt naar een Marokkaanse drugscrimineel. Na verhoor bij de onderzoeksrechter is de advocaat weer onder voorwaarden vrijgelaten.

Vandemeulebroucke tegenover De Gazet van Antwerpen: ‘Er werd op de deur gebonkt. Toen ik door het raam keek, zag ik dat mijn tuin vol met agenten in kogelvrije vesten stond. Ik heb de deur toen maar opengedaan en gezegd: “Goeiemorgen, kom binnen, ik ben net koffie aan het zetten.”‘ Daarop werd het huis van de advocaat doorzocht en werd hij meegenomen.

Hassan B.

Vandemeulebroucke zou informatie uit een groot drugsdossier hebben doorgespeeld aan Hassan B., een drugscrimineel die toen nog op vrije voeten was. B. wordt ervan verdacht 400 kilo coke via de haven van Antwerpen te hebben gesmokkeld. Een deel van de bende rond Hassan B. werd op 19 januari van dit jaar opgepakt. Vandemeulebroucke zegt Hassan B. niet te kennen: ‘Ik heb hem nooit gesproken, nooit gezien én ik heb uiteraard geen informatie uit het strafdossier naar hem gelekt. Als die man informatie uit het dossier heeft gekregen, dan heeft hij die niet van mij gekregen.’

Eerder beschuldigd

De advocaat is al twee keer eerder ervan beschuldigd informatie te hebben gelekt naar criminelen. Zo zou hij in 2002 informatie hebben doorgespeeld aan de bende van drugssmokkelaar Guy D.G. Vandemeulebroucke zat 100 dagen vast, maar werd uiteindelijk vrij gesproken. Tien jaar later werd hij opnieuw vrijgesproken van de verdenking informatie te hebben gelekt naar criminelen.

Vandemeulebroucke was onder andere advocaat in de Aquino-zaak en bij de Kasteelmoord.

(Beeld: twitter)