Aquino doodgeschoten in Opglabbeek (UPDATE)

Silvio Aquino, een van broers van de gelijknamige familie is donderdagmiddag doodgeschoten op de parkeerplaats van het industrieterrein van Opglabbeek (B). Dat meldt Het Nieuwsblad. Bij Roermond is vanmiddag ook een liquidatie gepleegd. Mogelijk staan de moorden met elkaar in verband. 

Vrouw

Er was donderdagmiddag met inzet van een politiehelikopter een klopjacht gaande naar de dader. Aquino werd volgens getuigen door het hoofd geschoten en is ter plaatse overleden. Bij de schietpartij raakte zijn vrouw gewond. Zij is naar een ziekenhuis gebracht.

A73

Bij Roermond, even over de Nederlandse grens, is ook een man doodgeschoten. De Roertunnel van de A73 is afgesloten. Ambulancebroeders die rond 13.00 over de A73 ter hoogte van de Roertunnel reden, zagen op de vluchtstrook een auto staan waarbij een man op het asfalt lag. Zij stopten om hulp te verlenen, waarna enkele mannen in de auto stapten en er vandoor gingen. De man die op de vluchtstrook lag, bleek te zijn overleden.

Jaguar

De dader zou er vandoor zijn gegaan in een beige Jaguar met nummerplaat 40-ZD-PB. In het voertuig bevinden zich vermoedelijk drie inzittenden, onder hen één persoon met een tulband. Naar verluidt had het slachtoffer banden met de Aquino-clan. Mogelijk is er dus een verband tussen de twee schietincidenten.

Kapper

Binnen de Aquino-clan was er eind 2012 ook een afrekening. Toen werd in zijn woning op de Joseph Smeetslaan in Maasmechelen de Turkse kapper Hilmi Gedik doodgeschoten, hij was een vriend en zakelijke relatie van Silvio Aquino. Verschillende leden van de Aquino-familie – van Italiaanse komaf – uit Maasmechelen staan terecht in een slepend proces voor de rechtbank in Hasselt omdat ze ervan verdacht worden meer dan twee ton cocaïne, ter waarde van 72 miljoen euro, België te hebben binnengesmokkeld. Het is de grootste drugszaak ooit in België, waarin ook Nederlandse verdachten en getuigen een rol spelen.

De aanklager vroeg voor de kopstukken straffen tot vijftien jaar. Silvio Aquino is een van de hoofdverdachten. Omdat het proces zo lang duurde zijn alle verdachten op vrije voeten.

Zie eerdere berichten over de familie:

Rechtbank staakt Aquino-zaak voorlopig

Het mailverkeer met de infiltrant

Burgerinfiltrant Aquino-proces spreekt

Aquino-proces week stilgelegd