Arnhemmers verstuurden amfetamine per post

In een langer lopend rechercheonderzoek naar productie van en handel in synthetische drugs is de politie maandagmiddag op meerdere adressen in Arnhem-Zuid binnengetreden. Er is mogelijk een link met MC Satudarah.

Amfetamine

In de woningen, aan de Waterlelielaan en Slochterenweg, zijn onder leiding van de rechter-commissaris zoekingen gedaan. Er een hoeveelheid grondstoffen voor drugsproductie en 16 kilo amfetamine aangetroffen. Drie personen zijn aangehouden op verdenking van (internationale) drugshandel.

Verpakking

Ook vonden agenten onder meer een lijn voor verpakking en internationale verzending en een vuurwapen. Alle aangetroffen zaken zijn voor het onderzoek inbeslaggenomen. Een gespecialiseerd team, Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO), kwam ter plaatse voor assistentie bij de afvoer van de chemicaliën en ontmanteling van het drugslab.

Hesjes

De verdachten zijn een 32-jarige vrouw en mannen van 29 en 56 jaar uit Arnhem. De 56-jarige werd op heterdaad betrapt tijdens producerende handelingen. In enkele woningen werden diverse attributen zoals hesjes van OMG Satudarah aangetroffen. De drie zitten ingesloten voor verhoor en zijn in verzekering gesteld.

Het onderzoek startte naar aanleiding van een aanhouding in Duitsland in 2016, waarbij postpakketten met drugs werden afgeleverd. Na een Europees onderzoeksbevel is het onderzoek door de Nederlandse politie, eenheid Oost-Nederland, verder opgepakt met als doel te achterhalen waar de drugs werden geproduceerd en door wie. Het onderzoek wordt voortgezet en de recherche sluit meer aanhoudingen zijn niet uit.