Arrestatie voor aanslag André Sommer

De Duitse politie heeft een verdachte opgepakt voor de aanslag op de Hells Angel André Sommer. Het gaat om de voormalig president van het Berlijnse chapter van de motorclub Nomads, die nauw gelieerd is aan de Hells Angels. Holger B. zou de aanslag hebben gepleegd als wraak, waarvoor precies is niet duidelijk. Sommer overleefde de aanslag tenauwernood.

Eerst werd nog gedacht dat Sommer het slachtoffer was geworden van een vete tussen de Hells Angels en de rivaliserende motorclub Bandidos. De spanning loopt sinds het begin van dit jaar hoog op en de politie is nog altijd bang dat de zaak volledig escalleert. De Hells Angels in Berlijn zouden een straatverbod voor andere motorclubs hebben afgekondigd.

Sommer werd door zijn clubgenoten ‘bewaakt’ in het ziekenhuis. Eind juni mocht hij weer naar huis. Of hij er ooit helemaal bovenop komt, is niet duidelijk. Doktoren hebben al aangekondigd dat hij mogelijk een levenslange dwarslaesie aan de aanslag overhoudt.

De man die nu is gearresteerd voor de aanslag op Sommer, was lange tijd de president van de Nomads in Oost-Berlijn, die tot de Hells Angels worden gerekend. Ook Sommer is president van dit chapter geweest. Holger B. werd drie jaar geleden eervol ontslagen. Er waren onregelmatigheden in de administratie ontdekt, mogelijk heeft B. een greep uit de clubkas gedaan.

B. overleefde in 2011 een aanslag. Hij werd meerdere keren in het bovenlichaam gestoken, maar wist via zijn mobiele telefoon een vriend te waarschuwen. Hij heeft enige tijd in kritieke toestand in het ziekenhuis gelegen, maar hij overleefde. De politie vermoedt dat de steekpartij iets te maken heeft met een ruzie in de motorwereld.

Lees ook:

Beruchte Hells Angel Berlijn neergeschoten

Huis Hells Angel doorzocht

Alles over de Duitse Hells Angels