Arrestaties om flitspaalbom Voorschoten

Er zijn drie mannen aangehouden die worden verdacht van het plaatsen van een explosief aan een flitspaal in Voorschoten. De drie verdachten komen allemaal uit Voorschoten. Het gaat om twee mannen van 32 jaar oud en een man van 25. RTV West meldt dat vrijdagochtend 120 politiemensen invallen hebben gedaan in en om de Northeystraat in Voorschoten. Video na de break.

Ook de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) is bij het onderzoek in de woningen in Voorschoten betrokken. Het is nog niet bekend met welk explosief de flitskast is opgeblazen. Er zijn uit voorzorg 20 woningen in de omgeving ontruimd wegens explosiegevaar, aldus de NOS.

Afgelopen zondag was er een explosie bij een flitspaal. Tijdens de ontmanteling door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ging het geïmproviseerde explosief onverwacht af en raakte een EOD’er ernstig gewond. Hij moet voortaan zijn rechterhand missen.

De militair is dinsdag overgebracht naar een ziekenhuis in de buurt van zijn woonplaats. Twee andere medewerkers konden na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis.