Stukken over Lucassen onderweg verloren

Soms rijst de vraag of het nog gekker kan. Leden van de geheime dienst die memory-sticks verliezen, rechercheurs die koffertjes met dosssiers over de georganiseerde misdaad in de geparkeerde auto laten staan en een lid van de Hoge Raad die een tas met stukken in de trein achterlaat. Nu heeft een lid van het Arnhemse hof stukken over de ontuchtzaak Lucassen ergens verloren. Hij/zij heeft de stukken ‘mee naar huis genomen’, schrijft het gerechtshof in een persbericht. ‘Nadien bleken deze stukken weg te zijn.’ Of ze in de trein of per ongeluk met de oude kranten zijn meegestuurd, licht het persbericht niet verder toe. En dat terwijl van alle duizenden dossiers juist dit dossier nu in het brandpunt van de belangstelling staat. Het ging zo: nadat Crimesite woensdag berichtte over de aangiftes van buurtbewoners tegen Lucassen komt, komt de redactie van RTL Nieuws op donderdagavond met een vraag bij het hof.

Of er misschien in 2002 uitspraak is gedaan in een hoger beroepszaak waarbij Lucassen betrokken was.

Ja dat was zo, liet het gerechtshof weten en verstrekte aan RTL een kopie van het arrest verstrekt. RTL zetten het online.

Daarna gaat het mis, maar de bedoelingen waren goed. ‘Ter voorbereiding op eventuele vervolgvragen die avond heeft een lid van het hof een kopie van het arrest plus enkele processtukken, zoals de dagvaarding, mee naar huis genomen,’ zegt het hof.

En ‘nadien’ waren de stukken dus weg. ‘Ondanks een zoektocht op diezelfde avond zijn ze niet terugvonden.’

Maar ze zijn nu wel in het bezit van RTL Boulevard. Een gelukkige vinder dacht kennelijk dat Boulevard zorgvuldig met het materiaal om zou gaan. 

Het gerechtshof Arnhem ‘betreurt deze gang van zaken’.

‘Naar aanleiding van dit incident is er intern nog eens uitdrukkelijk op gewezen om, conform de afspraken, uiterst zorgvuldig met dit soort stukken om te gaan.’