Arrestant festival Den Haag overleden (VIDEO)

In Den Haag is de 42-jarige Mitch Henriquez uit Aruba in het ziekenhuis overleden nadat hij zaterdagavond door de Haagse politie was aangehouden tijdens het festival Night at the Park. De Rijksrecherche is onder leiding van het Openbaar Ministerie in Den Haag een onderzoek gestart naar de aanhouding.

Zuiderpark

De Rijksrecherche heeft opdracht gekregen te onderzoeken of er verband is tussen de aanhouding en het onwel worden van de man. De man was op vakantie in Nederland. Hij werd zaterdagavond rond 21.45 uur bij het muziekfestival in het Haagse Zuiderpark aangehouden nadat hij zou hebben geroepen dat hij een wapen had. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en de politie zegt dat daarom geweld tegen hem is gebruikt, om hem over te brengen naar het politiebureau. Onderweg naar het politiebureau werd hij onwel. De agenten startten met reanimatie en een ambulance bracht de man in zeer kritieke toestand over naar het ziekenhuis.

Veluweplein

De Rijksrecherche zegt in contact te willen komen met mensen die zaterdagavond rond 21.45 uur ter hoogte van de ingang Veluweplein getuige zijn geweest van de aanhouding. Ook is de Rijksrecherche op zoek naar mensen die de aanhouding gefilmd hebben.