Arrestatie aanslag gemeentehuis Waalre (UPDATE)

Een arrestatieteam heeft dinsdagmorgen een 36-jarige man uit Sint Michielsgestel in zijn woning aangehouden in verband met de aanslag op het gemeentehuis in Waalre in juli vorig jaar. In de nacht van dinsdag 17 juli op woensdag 18 juli 2012 legde een aangestoken auto het oude gemeentehuis volledig in de as. Volgens verschillende media gaat het om een woonwagenbewoner.

 

De woning van de 36-jarige verdachte is dinsdagmorgen door de politie doorzocht. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op het gemeentehuis in Waalre. Tijdens de actie van dinsdagmorgen heeft de politie 35 agenten ingezet. 

Familieleden van de verdachte zeiden tegen Omroep Brabant dat O. een zwervend bestaan leidt en dat hij verslaafd is aan drugs. Kampbewoners waren woest over de aanhouding: ‘Als ik een mitrailleur had, schoot ik ze allemaal kapot’, zei de vader van de verdachte. Hij zegt dat hij zich twee weken geleden met zijn zoon heeft gemeld op het bureau maar de dat de politie toen geen tijd had.

Bij inval zijn onder meer computers en een Audi in beslag genomen. Het kamp was tot ongeveer halftwaalf afgesloten. Twee mannen die eerder werden aangehouden, werden verdacht van betrokkenheid maar niet van brandstichting. Zij werden snel weer vrijgelaten.

Vorige week werd een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip over de aanslag. De politie wil niet zeggen of die beloning heeft geholpen.

Het monumentale deel van het gemeentehuis in Waalre werd in juli verwoest door brand nadat twee auto’s naar binnen reden. Er werken nog steeds 40 rechercheurs aan de zaak. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Die beloning is een stuk hoger dan doorgaans in andere zaken. Of de verdachte naar aanleiding van deze beloning is aangehouden, is niet bekend. De politie onderzoekt de zaak nog met veertig rechercheurs.

Hieronder de beelden van de aanslag.

{youtube}XVYhCZoqqrI{/youtube}

Lees ook:

25.000 euro voor tip brand Waalre

Verdachte aanslag gemeentehuis Waalre vrij

Tweede aanhouding aanslag Waalre