Arrestatie Amsterdam na schoten (VIDEO)

Opnieuw heeft de politie in Amsterdam geschoten bij een aanhouding in een westelijk stadseel. De politie loste donderdagavond op de kruising tussen de Pieter Calandlaan en de Koos Vorrinkweg in Amsterdam-Osdorp schoten op een auto die met valse kentekenplaten reed. Er is niemand gewond geraakt. De bestuurder van de auto reed door toen agenten hem aan wilden houden.

De auto kwam op het fietspad terecht en reed vandaar de stoep op waar nog enkele agenten stonden. Eén van hen opende het vuur op de auto. Ooggetuigen vertelden aan AT5 dat het incident plaatsvond rond 20.30 en dat er drie tot vier schoten zijn gelost.

Het is niet zeker of de bestuurder daadwerkelijk probeerde op de agenten in te rijden. Na het schieten vluchtte de man een nabijgelegen parkeergarage in en probeerde via een Albert Heijn te ontkomen maar daar werd hij gearresteerd.

Normaal gesproken doet de Rijksrecherche na ieder schietincident een onderzoek naar de toedracht. 

Vorige week donderdag werd in de Staatsliedenbuurt een verdachte aangehouden die betrokken zou zijn geweest bij de schietpartij in Amsterdam op 29 december waarbij twee doden vielen.

  writeFlash({“allowFullScreen”:”true”,”allowscriptaccess”:”always”,”src”:”http://www.at5.nl/embed/at5player.swf?c=95510″,”width”:”556″,”height”:”348″});