Arrestatie bij drugslab in Tilburg

Agenten hebben vrijdagmiddag een 50-jarige Tilburger opgepakt bij een inval in een drugslab. De politie kwam in actie na een anonieme tip. Op het moment van de inval was de productie net in volle gang, waardoor er een scherpe chemische lucht rond het pand hing.

(Foto: archief)

In het pand was alleen de 50-jarige man die is opgepakt aanwezig. Hij is overgebracht naar een cellencomplex op verdenking van de overtreding van de Opiumwet. 

Het is niet duidelijk welke drugs er precies in het lab werd gemaakt, nader onderzoek moet aantonen om welke stoffen het precies gaat. De politie, de gemeente en de brandweer zijn tot middernacht bezig geweest met het afbreken van het lab en om sporen veilig te stellen.

Het afbreken duurde zo lang, omdat het productieproces stilgelegd moest worden. Sommige onderdelen van het lab moesten eerst afkoelen voor het kon worden ontmanteld.

De politie denkt dat er meer personen bij het lab betrokken zijn dan alleen de 50-jarige Tilburger. De technische recherche hoopt met veilig gestelde sporen uit het lab aan te tonen dat er meer personen in het lab zijn geweest.