Arrestatie Donald G. bij zijn Spaanse villa (VIDEO)

Op 1 oktober werden Dino Soerel en Donald G. aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie van Willem Endstra in 2004. De Spaanse politie heeft inmiddels beelden vrijgegeven van de arrestatie van Donald G. bij zijn villa in La Nucia in de Spaanse provincie Alicante.

In het korte filmpje is te zien dat G. door twee agenten wordt afgevoerd. Donald G. (54) werd opgepakt voor betrokkenheid bij de liquidatie van Endstra. Dino Soerel, tot levenslang veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij liquidaties in de Amsterdamse onderwereld, werd in zijn cel gearresteerd op verdenking van de moorden op Willem Endstra (2004) en John Mieremet (2005).

Contactpersoon

De naam van Donald G. als betrokkene bij de liquidatie op vastgoedhandelaar Willem Endstra werd genoemd door de Rus Natik Abbasov die justitie als de schutter zag. Abbasov werd hiervoor opgepakt, maar overleed in zijn cel aan een hersenbloeding. Hij noemde vlak voor zijn dood de naam van Donald G. als contactpersoon.

Overlevering

Het is nog onbekend welk bewijs het Openbaar Ministerie tegen Soerel en G. heeft. De Nederlandse politie meldde afgelopen week dat de verdachten zullen worden gehoord en dat er een financieel onderzoek zal plaatsvinden. Nederland zal de Spaanse autoriteiten verzoeken om overlevering van G..

Afpersingszaak

De officieel in Almere woonachtige Donald G. werd in 2014 veroordeeld tot 30 maanden cel voor afpersing van een antiekhandelaar. Het OM eiste eerder 10 jaar cel tegen hem, maar hij werd van de belangrijkste verdenkingen vrijgesproken. G. schikte in 2016 met het Openbaar Ministerie een ontnemingszaak.

Stanley Hillis

Donald G. was één van de laatste personen die in 2011 Stanley Hillis in leven zag. Hij had een afspraak met Hillis in Amsterdam-Oost. Vlak voordat hij aankwam werd Hillis door een onbekende man doodgeschoten. Die liquidatie is nog altijd met veel raadsels omgeven.

Boekpresentatie

In januari 2017 dook Donald G. nog op bij de boekpresentatie van De Kouwe Ouwe, waar hij in Amsterdams café De Omval van auteurs Vico Olling en Martijn Haas een exemplaar uitgereikt kreeg.