Arrestatie door compositietekening Annecy

De Franse politie heeft een nieuwe verdachte aangehouden voor de viervoudige moord bij het meer van Annecy in september 2012. Het gaat waarschijnlijk om een motorrijder die vlak na de moord door verschillende getuigen is gezien. Van de man is een compositietekening gemaakt. De verdachte, een 48-jarige man, is twee dagen verhoord. Hij woont in de buurt waar de moord heeft plaatsgevonden.

Dat strookt met het feit dat de moord is gepleegd met een Luger P06, een wapen dat in de jaren 30 van de vorige eeuw in het Zwitserse leger werd gebruikt. Het wapen komt vrij vaak voor in Zwitserland, omdat soldaten die uit dienst treden hun wapen mogen houden. Het meer van Annecy, waar de moord werd gepleegd, ligt  vlakbij de Zwitserse grens.

Erfenis van een miljoen

De Franse aanklager Eric Maillaud zegt dat er mogelijk andere arrestaties volgen. Het is nog niet duidelijk of de verdachte een van de slachtoffers kende. Bij de schietpartij kwam de Brits-Iraakse Saad Al-Hilli, zijn vrouw en zijn schoonmoeder om het leven. Zijn dochters overleefden de schietpartij. Een van hen werd zwaargewond achtergelaten. Al-Hilli had ruzie met zijn broer over de erfenis van zijn vader, die een miljoen op een Zwitserse bankrekening achterliet.

Daarnaast werd de Franse fietser Sylvain Mollier vermoord. Ook hij had problemen met een erfenis. Zijn vriendin had een goedlopende apotheek geërfd, die meer dan een miljoen waard zou zijn. Volgens zijn schoonfamilie probeerde Mollier beslag te leggen op deze erfenis.

Voorbijganger of doelwit

Hoewel de Franse politie steeds is uitgegaan dat Mollier een toevallige voorbijganger was, zijn er ook aanwijzingen dat de fietser het doelwit was. Zo heeft de dochter van Al-Hilli gezien dat de fietser als eerste werd doodgeschoten. Ook zou de fietser na dat hij is doodgeschoten zijn verplaatst en zouden zijn kleren zijn doorzocht.

Tot januari zat de broer van Al-Hilli in Groot-Brittannië vast voor de moord. Hij werd vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. De Franse politie zei een maand geleden hem nog altijd als verdachte te zien.