Drugsafval-dumpers door getuigen betrapt

Woensdagavond zijn drie mannen gearresteerd omdat ze vaten met drugsafval dumpten in een natuurgebied bij Zuidwolde (Drenthe). Het zijn twee inwoners van Zoetermeer van 25 en 26 jaar en een 33–jarige inwoner van Den Haag. Getuigen sloegen alarm.

Wandelen

De getuigen waren in het natuurgebied aan het wandelen toen ze een kleine vrachtwagen zagen rijden. Het voertuig stopte, drie inzittenden stapten uit en meerdere vaten werden door het trio uit de vrachtwagen gehaald. Vervolgens lieten de drie de vaten achter. De wandelaars belden 112.

De politie zegt dat meldkamers van Oost- en Noord-Nederland meerdere agenten naar de omgeving van Zuidwolde hebben gestuurd. Een motoragent zag de vrachtwagen nabij Nieuwleusen de A28 oprijden. De vrachtwagen werd gevolgd en kreeg voor een tankstation een stopteken. De vrachtwagen stopte plotseling en de bestuurder probeerde weg te rennen. Hij stak de drukke A28 over en verdween in de weilanden.

De Wijk

In de vrachtwagen waren twee mannen uit Zoetermeer achtergebleven. Na een zoekactie, met onder meer een politiehond is ook de 33-jarige man uit Den Haag aangehouden. Het trio werd overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten.

De politie doet nu verder onderzoek naar de herkomst van de vaten. Ook gaat een team onderzoeken of er een link is met de dumpingen van drugsafval in De Wijk.