Arrestatie dubbele liquidatie Venray

{jcomments off}De politie heeft maandagavond een 22-jarige man uit Blerick (bij Venlo) opgepakt. Hij is misschien betrokken bij de verdwijning in de nacht van 10 op 11 mei  2006 van twee Marokkaanse jongens uit Venray. De man was vier jaar geleden ook aangehouden in verband met een wietplantage. De politie vermoedt dat de de twee Marokkaanse mannen van 19 en 23 in deze kwekerij zijn vermoord. In de kwekerij zijn grote hoeveelheden bloed gevonden maar de lichamen van de twee jongens zijn nooit gevonden.

 

 

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft in 2008 in Venray bijna zevenduizend folders verspreid met vragen over de verdwijning.

Het is bijna zeker dat de twee slachtoffers in de nacht hebben geprobeerde de wietkwekerij leeg te halen en daarbij zijn betrapt door een stil alarmsysteem. De gebeurtenissen daarna zijn nooit opgehelderd. De grote hoeveelheid bloed gaf alleen een lugubere vingerwijzing.

In november 2006 is een 44-jarige man uit Tegelen gearresteerd in verband met doodslag of moord. Een maand later volgde de arrestatie van een 32-jarige man uit Sevenum. Beide mannen werden door gebrek aan bewijs weer vrijgelaten. Het is wel mogelijk dat deze mannen in het huidige onderzoek opnieuw tot verdachte worden bestempeld, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Roermond.

Na de uitzending van Peter de Vries kwamen 150 tips binnen. De in 2006 gearresteerde mannen bleven verdacht.

Herinneringsfilmpje uit 2006:

{youtube}YiN3HDxWmT0{/youtube}

Lees ook:

Lau G. blijft verdachte in verdwijningszaak

Verdachte eist beëindiging verdwijningszaak

150 Tips in zaak vermiste Marokkanen