Arrestatie in 49-voudige moord

Een week de vondst van 49 verminkte lichamen is in Mexico een man opgepakt die het brein achter de moordpartij zou zijn. Daniel Elizondo, bijgenaamd De Gek, werd gearresteerd in de noordelijke staat Nuevo León. Hij is de plaatselijk leider van Los Zetas in het gebied rond Cadereyta, dichtbij de grens met de Verenigde Staten. Overigens hebben Los Zetas op een aantal plaatsen in Mexicaanse steden teksten opgehangen waarin zij de moord ontkennen.

Eerder arresteerde Mexicaanse landmacht al acht verdachten, hun identiteit is niet bekend gemaakt. Los Zetas schuiven de schuld in de schoenen van het concurrerende Golf-kartel. Analisten zeggen dat de daders ook een lokale criminele groep kan zijn die banden heeft met Los Zetas. 

De slachtoffers waren gedumpt langs een grote weg in de buurt van de stad Cadereyta. Lichamen waren onthoofd en ook handen en voeten waren weggehaald. Bij de lijken stond het merkteken van Los Zetas. De slachtoffers zijn nog niet geïdentificeerd, hoewel nu dna-onderzoek op gang is gekomen. Mogelijk zijn het illegale migranten die door mensensmokkelaars van Mexico naar Amerika zouden worden gebracht. Als dat geval is dan kunnen concurrerende mensenhandelaars hen hebben aangevallen en beroofd. Het is ook denkbaar dat de mensensmokkelaars de migranten hebben beroofd en vermoord.

Zie Dossier Mexico op Crimesite.