Arrestatie in Diemen in internationaal onderzoek naar Albanezen

In een internationaal onderzoek naar drugshandel heeft de politie woensdag een 51-jarige Albanese taxichauffeur aangehouden bij een huiszoekingen Diemen. Hij wordt ervan verdacht betrokken zijn bij een internationaal netwerk van Albanese criminelen.

(beeld uit archief)

Europol

De actie is deel van het onderzoek Goldfinger dat wordt gecoördineerd door Europol en zich vooral in Denemarken afspeelt. De man zou in de regio Amsterdam mensen van en naar drugspanden hebben vervoerd en cocaïne hebben vervoerd. De woning van de taxichauffeur is door de politie doorzocht, zijn taxi is in beslag genomen voor nader onderzoek. Op verzoek van de Deense autoriteiten zijn nog twee panden doorzocht.

Schiphol

Bij de doorzoekingen zijn ook een auto met een verborgen ruimte en een grote hoeveelheid harddrugs en een aanzienlijk contant geldbedrag in beslag genomen. Op Schiphol is een 45-jarige man aangehouden op verzoek van de Deense autoriteiten die om de uitlevering van de man hebben gevraagd.

Er zijn in zes Europese landen 31 aanhoudingen verricht en panden doorzocht. In Denemarken is op 40 plaatsen een politie-inval geweest. De verdachten zouden 1.650 kilo cocaïne hebben gesmokkeld.