Arrestatie in moordzaak Scheurhaven

Woensdag heeft de politie een 30-jarige Poolse vrouw aangehouden als verdachte in het onderzoek naar de moord/doodslag op Tomasz Zawierucha (30). Zijn lichaam werd in april 2014 in de Scheurhaven in Rotterdam aangetroffen.

Computerreconstructie

Op 11 april 2014 werd in het water van de Scheurhaven bij Rozenburg het lichaam van Thomasz Zawierucha aangetroffen. De man bleek doodgeschoten. Van het gezicht van de man werd destijds door de universiteit van Dundee een levensechte computerreconstructie gemaakt. In maart 2015 werd de zus van het slachtoffer gewezen op een website waar informatie over het slachtoffer stond. Zij herkende haar broer en nam contact op met de Poolse politie.

Opsporing Verzocht

Het onderzoeksteam is sindsdien druk bezig om te achterhalen wie verantwoordelijk is of zijn voor de dood van Zawierucha. Inmiddels hebben rechercheurs met een aantal mensen uit de omgeving van de Pool gesproken. Uit dat onderzoek blijkt dat de man op 23 februari 2014 in ieder geval nog in leven was en is meer bekend geworden over het leven van de Pool in Nederland. Op dinsdag 25 augustus werd in het programma Opsporing Verzocht opnieuw aandacht aan deze zaak besteed.