Arrestatie in moordzaak Halil Erol

De politie heeft dinsdag in Steenwijk een 37-jarige verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de verdwijning en dood van Halil Erol in 2010. De man werd in zijn woning gearresteerd. Het slachtoffer was volgens de politie vermoedelijk betrokken bij wiethandel.

De toen 34-jarige Halil Erol verdween op 6 februari 2010 nadat hij bij zijn ex-vrouw in Steenwijk was vertrokken. Ruim een maand later werd zijn auto, een zilvergrijze Deawoo Lanos, brandend aangetroffen op een parkeerplaats aan de Kerklaan van het Groningse Haren.

Lichaamsdelen

In januari van dit jaar kwam de zaak weer in de publiciteit omdat er door wandelaars aan de Zandweg in Wanneperveen lichaamsdelen waren gevonden die later van de vermiste Halil Erol bleken te zijn. Een paar maanden na zijn vermissing werden de eerste lichaamsdelen van Halil gevonden in het Drenthse Eesveen. Dat was op dinsdag 22 juni 2010 in de Steenwijker AA, net buiten de gemeentegrens van Steenwijkerland.

Volgens de politie was Halil Erol vermoedelijk betrokken bij wiethandel in de omgeving van Zwolle en Steenwijk. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.