Arrestaties in Rotterdamse moordzaak

De politie heeft donderdag twee mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de moord op de 36-jarige Joshue Lorenzo Francisca (foto) in Rotterdam op 4 augustus van het vorig jaar. Het 35-jarige slachtoffer werd die zondag in de deuropening van zijn Rotterdamse huis in de Polslandstraat neergeschoten en overleed aan zijn verwondingen.

De aangehouden verdachten zijn een man van 27 uit Schiedam en een 28-jarige man uit Zwijndrecht. Beiden zijn in hun woning gearresteerd.

De verdachte uit Zwijndrecht wordt door de politie ook in verband gebracht met handel in verdovende middelen. In zijn woning werd tijdens de aanhouding een vuurwapen aangetroffen. Vervolgens heeft de politie ook de 26-jarige bewoonster gearresteerd.

Op zondagmiddag 4 augustus rond 17.15 uur werd Joshue Lorenzo Francisca in de deuropening van zijn Rotterdamse woning doodgeschoten. De politie meldde na de moord in het programma Opsporing verzocht dat de dader, een donkergetinte man met rasta haren, daarna samen met een handlanger in de richting Rotterdam-Zuid en de snelweg A15 was gevlucht.

Lees ook:

'Ik heb het net gekregen en ik ga dood'