Arrestatie voor verdwijning Andy de Heus

Een 52-jarige vrouw uit het Belgische Kinrooi is vanmorgen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van Andy de Heus. Meer aanhoudingen in het lopende rechercheonderzoek worden niet uitgesloten. De Heus wordt sinds 2012 vermist.

De vrouw is vanmorgen in Stevensweert is aangehouden. Zij zal door rechercheurs worden gehoord in het onderzoek naar de vermiste Andy de Heus uit Echt. Vorig jaar werd in Stevensweert op een vakantiepark tevergeefs gezocht naar De Heus met speurhonden en door het Defensie Advanced Search Team, met specialistische apparatuur. Er zijn toen sporen veiliggesteld, die door experts nader worden onderzocht. Ook zijn verschillende personen in de afgelopen periode door rechercheurs verhoord over deze vermissingszaak.

Vermissing

Sinds dat hij op dinsdagavond 18 december 2012 zijn woning in Echt verliet is de destijds 30-jarige Andy de Heus vermist. Zijn grijze Volkswagen Caddy waarmee hij thuis vertrokken is, werd later uitgebrand aangetroffen in het Belgische Meeuwen-Gruitrode. De Heus was een bekende van de politie en had criminele contacten. Het is niet duidelijk wie de 52-jarige vrouw is, die vanochtend werd aangehouden en wat haar relatie tot De Heus is.

Zie ook: