Arrestatie voor liquidatie Eaneas Lomp

De politie heeft in zijn huis in Amsterdam Dani M. (39) aangehouden voor betrokkenheid bij de liquidatie van Eaneas Lomp (foto) op 7 november 2015 in Krommenie. Dat meldt Het Parool. De arrestatie is opmerkelijk omdat M. en Lomp in de Amsterdamse onderwereldoorlog werden gerekend tot hetzelfde kamp.

Dubbelspel

In Het Parool is ook een foto te zien van de aanhouding van Dani M..

Dani M. behoorde tot het netwerk van Gwenette Martha, net als Eaneas Lomp. Volgens Het Parool gaat de recherche er nu van uit dat M. dubbelspel speelde en Lomp in de val heeft gelokt. Ook is het mogelijk dat M. zijn vriend liet doden omdat die teveel wist.

In de avond voorafgaand aan de liquidatie zijn Lomp en Dani M. samen op stap geweest in Amsterdam. Lomp reisde daarna met de trein naar Krommenie. Op camerabeelden die te zien waren in Opsporing Verzocht lopen M. en Lomp zij aan zij door het Centraal Station.

Getipt?

Lomp, die een kogelwerend vest droeg, werd kort daarna in de buurt van het huis van zijn vriendin doodgeschoten met een pistool en een automatisch wapen. Als M. inderdaad betrokken is geweest dan heeft hij misschien de schutters getipt dat Lomp op weg was naar Krommenie. De schutters staken hun vluchtauto in brand. Ze zijn nooit gepakt.

Dennis M.

Dani M. is een neef van de in 2014 geliquideerde Gwenette Martha. Volgens Het Parool was hij met twee andere neven, Dennis M. en diens broer Haizem, deel van de groep rond Gwenette Martha.

Sinds 2012 is er een bloedige onderwereldoorlog gaande tussen de groep rond Houssine A. en Benaouf A. en die van Martha. Die laatste is in 2014 vermoord, Dennis M. was toen in zijn gezelschap.

Scheepvaartmuseum

Op 25 mei 2013 zat Dennis M. met Eaneas Lomp aan een viptafel op dancefeest Waterfront in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum. Die avond is daar na een ruzie een crimineel uit het kamp van A. doodgeschoten: Souhail Laachir. Volgens Het Parool verdenkt justitie Dennis M. ervan tijdens het feest opdracht te hebben gegeven Laachir dood te schieten. Bewijs daarvoor zou ontbreken.

Dezelfde avond is Eaneas Lomp met een vuurwapen gepakt in een auto in de buurt, maar er kwam geen vervolging voor de schietpartij. De schutter is onlangs tot 15 jaar cel veroordeeld.

Eggermont

In 2014 is Lomp beschuldigd en aangehouden (maar niet vervolgd) in de zaak van de vergismoord op de helemaal niet betrokken Stefan Regalo Eggermont, 13 juli 2014 in de Amsterdamse Conradstraat. Het moordwapen werd een week later bij hem thuis aangetroffen. Lomp zei toen dat een (inmiddels vermoorde) crimineel dat wapen daar had afgegeven. Eigenlijke doelwit in de Conradstraat zou Omar Lkhorf zijn geweest, een man die behoort tot het kamp van Houssine A..

Zie ook:

‘Lomp ontsnapte aan eerder moordplan’ (VIDEO)

15.000 euro voor gouden tip zaak Eaneas Lomp