Arrestatie moord Nederlander in Puerto Rico

In Puerto Rico is een tweede verdachte aangehouden die betrokken zou zijn bij een overval op een Nederlandse 17-jarige jongen, die daarbij om het leven kwam. Dat melden Puerto Ricaanse media. De politie had al een andere verdachte opgepakt.

Het gaat om een 21-jarige jongen, die is aangehouden in de hoofdstad San Juan. De politie vermoedt dat hij de schoten heeft gelost.

De 17-jarige Stefano Steenbakkers woonde op het eiland. Hij zou deze maand naar Nederland komen om te gaan studeren. Hij reed op de avond van de moord van een feestje naar huis, de twee overvallers hadden het waarschijnlijk op zijn nieuwe Lexus gemunt. Bij de overval werd hij neergeschoten, hij overleed vorige week woensdag in het ziekenhuis.

De overvallers zijn opgepakt doordat de moeder van Stefano een signalement heeft kunnen geven. Toen de jongen merkte dat hij gevolgd werd, heeft hij zijn moeder gebeld. Die vond hem zwaargewond in zijn auto, maar hij kon nog wel een beschrijving van de daders doorgeven.

De al eerder gepakte verdachte wordt dinsdag voorgeleid. Hij wordt verdacht van carjacking en het gebruik van een vuurwapen. De daders kunnen tot de doodstraf worden veroordeeld.