Arrestatie voor moordplan op Limburgse miljonair

De politie heft afgelopen week de Rotterdammer Jan W. opgepakt omdat die van plan zou zijn de Limburgse vastgoedmiljonair Arthur Paes te vermoorden. Dat heeft het OM bevestigd tegenover Misdaadjournalist.nl. W. werd zes jaar geleden ontslagen door Paes.

Hij werkte als directeur van hotel Royal Beach in de Ghanese hoofdstad Accra. Paes vermoedde dat W. fraude had gepleegd en zette hem op straat.

Kort daarna dook een audioband op waaruit zou blijken dat W. van plan was om samen met andere ontslagen personeel een aanslag op Paes te plegen. Hij werd toen opgepakt door de politie van Ghana. Er werden toen twee vuurwapens in zijn huis gevonden.

Kindermisbruik

W. ontkent al jaren al jaren dat hij moordplannen had. Hij stelt dat de beschuldigingen samenhangen met de verdenking dat Paes kindereen zou hebben misbruikt. W. en zijn Ghanese vrouw hebben Paes daar meerdere keren van beschuldigd.

Siemen van der Eijk, advocaat van W., bevestigt dat er een strafrechtelijk onderzoek naar zijn cliënt loopt. Die zou echter pas in de kinderschoenen staan, en de beschuldigingen staan volgens de advocaat dan ook nog niet vast, zo stelt die in de krant.