Arrestatie in moordzaak Martin Kok (UPDATE)

De politie heeft een 27-jarige Britse man opgepakt in verband met de moord op ex-crimineel Martin Kok. De man was in de buurt van Kok toen hij geliquideerd werd op de parkeerplaats van een seksclub in Laren. De politie heeft de man aangehouden en gehoord. Wat zijn rol bij de moord was, is niet nog niet duidelijk.

Volgens een bron van Crimesite gaat het om een man die adverteerde op de website van Martin Kok en die hem die avond vergezelde naar de seksclub. UPDATE: Volgens de NOS heeft de man zichzelf bij de politie gemeld.

Camerabeelden

Op camerabeelden zou te zien zijn geweest dat de man aanwezig was op het moment dat Martin Kok in zijn auto werd beschoten, waarna hij rustig het parkeerterrein zou zijn afgelopen. Politiewoordvoerder Bernard Jens heeft zijn aanhouding tegenover verschillende media bevestigd.

Explosief

Kok was van crimineel misdaadjournalist geworden en schreef op die site over criminaliteit, waarbij hij vaak geruchten publiceerde en voluit namen en foto’s plaatste van criminelen. In juli bleek er een explosief te zijn bevestigd aan de onderkant van zijn auto. Dat was mogelijk nog een waarschuwing omdat het pakketje op een zichtbare plaats bevestigd was. Eerder werd zijn huis beschoten. Sinds juli kreeg Kok beveiliging van justitie. Hij verbleef op steeds wisselende locaties. Enige tijd mocht hij in verband met veiligheidsoverwegingen de rechtbank van Amsterdam niet betreden.

Biografie

Crimesite-redacteur Timo van der Eng voerde voor een bijna voltooid boek gedurende een langere periode tientallen gesprekken over het tumultueuze leven van Kok, die veroordeeld werd voor twee levensdelicten. Afgelopen vrijdag vertelde hij hierover in het tv-programma RTL Late Night. Van der Eng, ook redacteur van Crimesite, analyseerde samen met Peter R. de Vries de plotselinge, maar niet onverwachte dood van de ‘shock-blogger’.

Zie ook:

De media over Martin Kok

De laatste foto’s van Martin Kok

Het bewogen leven van Martin Kok

Ex-crimineel Martin Kok doodgeschoten