Arrestaties dodelijke schietpartij Oosterwolde (UPDATE)

De man die woensdag in Oosterwolde om het leven kwam na een schietpartij was een wietdealer, zo schrijft De Telegraaf vrijdag. politie in Friesland heeft woensdagmiddag drie verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij in Oosterwolde. Bij het schietincident is een 51-jarige man uit diezelfde plaats om het leven gebracht. Een man en een vrouw zijn na onderzoek weer vrijgelaten, maar een 29-jarige man zit nog vast.

Volgens buurtbewoners had Henk Eker (51) uit Oosterwolde een wietplantage. “Henkie”, stond bekend als een een vriendelijke man die ook af en toe de tuinen van buurtbewoners onderhield.

Bij de politie kwam woensdagmiddag rond 15.00 uur een melding binnen van een schietpartij aan de Hooge Esch in Oosterwolde. Daar werd in een woning een zwaargewonde man aangetroffen die bleek te zijn neergeschoten. Het 51-jarige slachtoffer is kort daarna overleden aan zijn verwondingen.

Getuigen hadden gezien dat na de schietpartij een paar auto’s met hoge snelheid waren weggereden. In de omgeving werden daarna twee auto’s gesignaleerd en de inzittenden van die auto’s zijn aangehouden. Een man en een vrouw bleken na het eerste onderzoek niets met de zaak te maken te hebben. Zij zijn vrijgelaten.

Een 29-jarige verdachte zit nog wel vast in deze zaak. De toedracht van de schietpartij is vooralsnog onbekend.