Arrestatie op Curaçao voor schietpartij Lijnbaan

De politie op Curaçao heeft op 12 april een 28-jarige man van Antilliaanse afkomst aangehouden voor betrokkenheid bij een schietpartij vorig jaar april op de Lijnbaan in het centrum van Rotterdam. Het Openbaar Ministerie meldt woensdag dat de verdachte op 24 april is overgeleverd aan Nederland.

Kledingwinkel

De raadkamer van de Rotterdamse rechtbank heeft vorige week besloten dat de man 30 dagen langer in voorlopige hechtenis moet blijven.

Op 28 april 2018 kreeg de politie meerdere meldingen over een ruzie die uit de hand gelopen zou zijn. De ruzie ontstond even voor zessen ’s avonds voor een kledingwinkel op de Lijnbaan nabij het Stadhuisplein. De winkels waren nog open en het was druk met winkelend publiek. Te midden van deze drukte werden twee schoten gelost.

Curaçao

De politie hield toen één verdachte aan, maar die verdachte bleek niet de schutter te zijn. De andere verdachte was gevlucht.

De 28-jarige man heeft een lange tijd gesignaleerd gestaan. Het was tot voor kort niet bekend waar de man verbleef. Nadat bekend werd dat hij op Curaçao verbleef, heeft het Openbaar Ministerie op 3 april een rechtshulpverzoek gedaan aan Curaçao waarop de man op 12 april is aangehouden. Tijdens zijn aanhouding droeg de verdachte een vuurwapen.